Tropi

3 fontos cikk a fenntartható fejlődésről

2020. október 29. 02:50 - TropiAdmin

Fenntartható fejlődés és ökológiai lábnyom

t1-001.jpg

Ebben a cikkben arról a három dologról olvashatsz, amelynek a fenntartható fejlődés elmélete szerint mindenképpen meg kell valósulnia. Az ökológiai lábnyommal kapcsolatban is informálódhatsz a cikkünkben. Az ökológiai lábnyom nem más mint egy érték, amit az erőforrás menedzserlésben és a társadalomtervezésben használnak. Az ökológiai lábnyom azt fejezi ki, hogy egy adott technológiai fejlettség mellett egy emberi társadalom számára milyen mennyiségű földre, vízre van szüksége ahhoz, hogy fenntartsa önmagát és elnyelje a megtermelt hulladékot.A cikkben megtalálható videóban Évi, a Tropicarium munkatársa beszél ezekről a fontos kérdésekről.

 

Az éghajlatváltozásról

t1-002.jpg

Ebben a cikkben az is szerepel, hogy a híres amerikai folyóiratban, karolinai kutatók milyen cikket publikáltak a cápák északi vándorlásáról. Globális felmelegedésnek nevezzük a Föld átlag hőmérsékletének emelkedését. A felszíni vizek, a troposzféra hőmérsékletének emelkedésének okaként egyértelműen emberi tevékenységet jelöl meg az éghajlat változási keretegyezmény. A huszadik században és a legutóbbi évtizedekben a felmelegedés gyorsabb volt, mint a huszadik századot megelőző évszázadokban. Az összes fejlett ország tudományos akadémiája elfogadja, hogy a legutóbbi évtizedek felmelegedése emberi tevékenység eredménye.

 

 

 

Az éghajlatváltozásról készített filmet, a híres amerikai színész

t1-003.jpg

A dokumentumfilmben az alkotók arra a kérdésre keresik a választ, hogy a klímaváltozás visszafordítható folyamat-e. A filmben megismerkedhetünk néhány lehetséges megoldással, amelynek alkalmazásával csökkenteni lehetne a széngáz kibocsájtást, amelynek köszönhetően csökkenteni tudnánk a globális felmelegedést. A legfontosabb és legégetőbb kérdés azonban az, hogy van-e még elég időnk erre, megvan-e a megfelelő találékonyságunk és technológiánk arra, hogy helyre állítsuk amit elrontottunk?

 

A Tropicarium weboldalát ezen a linken érheted el! 

Ne maradj le a videókról! 

IRATKOZZ FEL A TROPICARIUM YOUTUBE CSATORNÁJÁRA! 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tropi.blog.hu/api/trackback/id/tr8516262298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása