Tropi

Sisakos gekkó

2020. augusztus 23. 21:50 - TropiAdmin

 

0401.jpg

Brigi a Tropicarium munkatársa ebben a videóban a Sisakos gekkót mutatja be nektek. A Sisakos gekkók Észak-Nyugat Afrika vízparti, sivatagos területein élnek, ott ahol magas a páratartalom. Köves-homokos-sivatagos területeken élnek. Tojásokkal szaporodnak. A nőstény egyszerre két tojást szokott lerakni. Általában 10-15 évig élnek. A sisakos gekkók általában tíz centiméteresre nőnek meg.

 

 

A gekkófélék hossza nagyon változatos. A 3,5 centimétertől a 40 centiméterig terjedhet. Bőrüket apró pikkelyek, dudorok borítják. A színűk változatos, nagyon sokféle lehet, de a legtöbbjük szürke vagy barna színű. A gekkók magányosan élnek, függőleges felületeken is képesek a mászásra. Méretüktől függőn rovarokkal, kisebb madarakkal, egerekkel gyíkokkal illetve gyümölcsökkel táplálkoznak.

 0402.jpg

A gekkók végtagjain széles, bőrlebenyes újjak találhataók, amelynek alsó részét tapadólemezek borítják. Ennek köszönhetően a gekkók akár egy függőleges ablaküvegen és képesek mozogni. A gekkók képesek arra, hogy ha egy nagyobb állat alkapja, veszélybe kerül, akkor ledobja a farkát, aminek a helyén később új, rövidebb farok nő ki.

 

Április 29-én került fel a Facebook oldalra, hogy egy kis sisakos gekkó kelt ki a Tropicariumban. Ez az apró gekkófaj morcos tekintete ellenére is igazán megnyerő hüllő. Eddig ezzel a fajjal nem találkozhattatok a Tropicariumban, de amint újra kinyithatnak az állatkertek, már őket is megnézhetitek az új helyükön.

 

 

 NE MARADJ LE! 

Iratkozz fel a Tropicarium YOUTUBE csatornájára!

 

 

A TROPICARIUM ELÉRHETŐSÉGEI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tropi.blog.hu/api/trackback/id/tr7116174204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása