Tropi

Delfinárium Budapesten?

2018. október 21. 19:32 - TropiAdmin

delfin2.jpg

A Tropicarium 18 évvel ezelőtti megnyitásakor igazán nehéz volt elképzelni, hogy milyen az, amikor egy bevásárlóközpontban cápákat tudunk megtekinteni a cápás állatkertben. Farkasdi Thomas a Tropicarium ügyvezető igazgatója azt szeretné, hogy a látogatók mindig valami újdonsággal találkozhassanak. Talán ez is lehet az oka annak, hogy a nyitástól kezdve semmit sem veszített varázserejéből a cápás állatkert.



Farkasdi Thomas a nagy sikerre tekintettel nagyot álmodott és szeretne Budapesten egy delfináriumot is létrehozni, ennek elérésében együttműködik Európa legnagyobb és legismertebb delfináriumával a Dolfinarium Harderwijk-kal. Magyarországon azonban ennek még törvényi akadályai vannak, sokan vannak akik tiltakoznak a delfinek bemutatása ellen.


delfin3.jpg

Egy delfináriumban bemutatott delfinek azonban már fogságban születtek. Nem szabad őket szabadon bocsájtani, hiszen elpusztulnának a nyílt tengerben. Mivel az Európai törvények szerint már nem lehet befogni delfineket, ezért egy állandó 250 létszámot számláló állomány él, amelyeknek az utódai kerülnének egy jövőben megalapítandó budapesti delfináriumban.



Farkasdi Thomas meggyőződése szerint kifejezetten nagy igény lenne egy ilyen hiánypótló, szórakoztató attrakcióra.



 

delfin1.jpg



 


 

AMÍG A BUDAPESTEI DELFINÁRIUM

NEM NYIT MEG:

GYERE A TROPICARIUMBA

CÁPÁKAT NÉZNI

JEGYÁRAK ITT!

 




Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tropi.blog.hu/api/trackback/id/tr7414314289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása