Tropi

Te tudod, hogy hogyan alakul ki a brakkvíz?

2019. július 01. 17:12 - TropiAdmin

003_1.png

István megmutatja nekünk ebben a videóban a brakkvízben kialakult élőlények akváriumát.

 

Brakkvíz édesvíz és tengervíz keveredésekor keletkezik. Ilyen előfordulhat például tölcsértorkolatokban. A földörténet során a tengerszint csökkenésével vagy a tészínemelkedésével keletkezett jelentős mennyiségű barkkvíz. Emberi tevékenységnek köszönhetően is létrejöhet brakkvíz, amikor például garnélarák farmot épít, de erőművek melléktermékeként is létrejöhet.

 

A barkkvíz olyan félsós víz, amelynek sótartalma:

 

(1) nagyobb mint az édesvízé,

 

és egyben

 

(2) kisebb mint a tengervízé. Egy literben 0,5-30 gramm só található. A "félsós" víz kifejezés nem megfelelő, mert pontosan nem meghatározott paraméter. A természetben előforduló brakkvizek egyik legfontosabb jellemzője, hogy térben és időben is változhat a sótartalma.

 

Tropicarium a Cápás állatkert! Ne maradjatok le a következő videóról sem, kövessétek figyelemmel a Tropicarium YouTube csatornáját a legfrissebb videókért!

 

 

SZIASZTOK!

Találkozzunk a Tropicariumban!

 

A Tropicariumban láthatunk cápákat, aligátorokat, egzotikus hüllőket, kétéltűeket, majmokat, madarakat és több ezer halat. Egy tizenkétméteres alagútban, a cápaakvárium alatt, karnyújtásnyira tekintheted meg a tigris és barna cápákat! Minden látogatónk megsimogatja és munkatársaink segítségével akár meg is etetheti a rájákat a rájasimogatóban. Csütörtökönként pedig három órakor délután látványos cápaetetés tekinthető meg a Tropicáriumban, amikor a búvárok kézből etetik a csúcsragadozókat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tropi.blog.hu/api/trackback/id/tr9314921102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása