Tropi

KLG GOODFEID PROJEKT

2019. október 26. 14:14 - TropiAdmin

tropi004.png

 

Ebben a videóban egy interjút láthattok, amit a Tropicarium munkatársa Vivi készített a KLG GOODFEID PROJEKT koordinátorával. A különleges projektet bemutató interjú videónk egy nagyon érdekes és nagyon sikeres kezdeményezést mutat be, amely nem csak Európában, de az egész világon egyedülálló. A kihalás közelébe került halfajok megmentésére szervezett projekt a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban nagyszerű eredményeket ért el.

 

Mosonmagyaróváron a Kossuth Lajos Gimnáziumban az első iskola a világon, tehát Európában és így természetesen Magyarországon is, ahol szervezett keretek között tenyészprogramot indítottak olyan halfajok megmentése érdekében, amelyek a kihalás közelébe kerültek.

 

 

A KLG GOODFEID PROJEKT vezetői azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy tevékenységükkel hozzájáruljanak a fogaspontyok védelméhez. A fogaspontyok eredményes tartásával és tenyésztésével szeretnék megmenteni ezeket a halfajokat.

 

Jelenleg tizenhéz családba tartozó fogasponty tenyésztése zajlik az iskolában. 2013-ban alakult KLG GOODFEID PROJEKT keretén belül több mint negyven akváriumban zajlik. Alapítói és vezetői Bacher József és Liziczai Márk.

 

A KLG GOODFEID PROJEKT sikerességét jól mutatja, hogy már a müködésük első évében sikerült példányokat kiadni több hazai tenyésztőnek. Az ismeretterjesztés szintén egy nagyon fontos tevékenysége a projektnek, fontos szerepet töltenek be az oktatás terén is. Az iskola diákjai testközelből tapasztalhatják meg haltenyésztés gyakorlatát és a világ harmadik legritkább halfaját élőben figyelhetik meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tropi.blog.hu/api/trackback/id/tr1915265094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása