Tropi

Virtuális séta a Tropicariumban

2019. november 24. 16:11 - TropiAdmin

003_3.png

2000. május 26-án nyitotta meg a kaput a Tropicarium, amely Közép-Európa legnagyobb tengeri akváriumán kívül számos látnivalóval és programmal várja a nagyérdemű közönséget. A közel 3000 négyzetméteren megtalálható Tropicarium – Óceanárium egy igazi sikertörténet, hiszen látogatóinak a száma egy évben a négyszázezer főt is elérheti. 2018-ban a látogatók száma elérte a 460 000 főt, amelynek köszönhetően a leglátogatottabb intézmény lett Magyarországon.

 

A Tropicarium egy Svédországban élő magyar üzletember, Farkasdi Károly ötletének köszönhető. 1990-ben Kolmardenben valósította meg családjával közösen az első Tropicariumot, majd 2000-ben Budapesten is megnyílt a Tropicarium, amely a trópusok élővilágát és a tengerekben élő halfajok hihetetlen gazdagságának bemutatásán túl, a hazai faunát is bemutatja.

 

Magyarországon az építkezés nyolc hónapig tartott és 1999 szeptemberében kezdődött. Budapesten a Campona Bevásárlóközpontban több száz tonna beton és vas beépítésével valósulhatott meg a cápás állatkert, amelybe a legmodernebb, csúcstechnológiával rendelkező szűrő és tisztítóberendezéseket szerelték.

 

A Tropicarium, mint ahogyan a fenti videóban található virtuális sétából is jól látható ideális helyszín különböző céges rendezvények, gyermek születésnapok számára is, de exkluzív romantikus vacsora és különleges leánykérés helyszínéül is remek választás.

 

A 80-120 főt befogadni képes konferenciaterem igazi különlegessége, hogy a terem egyik fala, maga az akvárium így lehetőség van arra, hogy a konferencián, rendezvényen részt vevők megcsodálhassák, az akvárium elő világát, köztük a benne úszó cápákat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tropi.blog.hu/api/trackback/id/tr9315322310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása