Tropi

Örvös frankolinok a Tropicariumban

2020. október 05. 20:14 - TropiAdmin

003001.png

 

Jani a Tropicariumból az örvös frankolinokat mutatja be. Jelenleg nem láthatóak a Tropicariumban, hiszen a háttérbe vitték a Tropicarium munkatársai az örvös frankolinokat, amelynek okáról a videóban számol be Jani.

 

A frankolin kakasosnak sokkal színesebb a tolla. A tyúknak sokkal szerényebb, barnás mintázatú a tolla. Idén már a második fészekaljat nevelik a frankolinok. Elsősorban rovarokkal, magvakkal táplálkoznak, de a gyümölcsökbe is belekóstolnak.

 

Az örvös frankolinok a természetben Eurázsia déli részén, Törökországban, Cipruson és Pakisztántól India északi részéig terjedő sávban fordulnak elő. Feltehetőleg korábban betelepített madarak fordulnak elő Spanyolországban és Szicíliuában.

 

Az örvös frankolin az indiában megtalálható Haryana állam nemzeti madara.

 003002.png

A madár abban az esetben, ha zavarják képes arra, hogy repüljön. Ez egy robbanászszerű, veszélyes repülés, de inkább láthatatlanul elkúszik. Általában március végétől májusig magas, füves területeken fészkel. A fiókákat a kikelés után mindkét szülő gondozza, a csibék az első télig maradnak a szülőkkel.

 

A kakas fekete, fehér tollal rendelkezik. Gesztenyegallérral és fehér foltokkal a szárnyakon. A háta és a szárnyak csipkés, aranybarna színű. A farok fekete és keskeny illetve fehér vagy szürkés. A lábak vöröses barnák vagy piros színűek.

 

A tyúk általában barna, a felső tollazat, a szárny és a farok hasonló a kakas mintázataihoz, a fekete helyébe foltos barna szín kerül, továbba a farok tollak szélesebbek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tropi.blog.hu/api/trackback/id/tr3716228536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása